Spaka själv

Vill du prova på att spaka själv? Då rekommenderar vi en flygtur med ett av våra flygplan. Den kan vara det första steget till en ny hobby.

Flygningen börjar med en kortare teoretisk genomgång och därefter sätter du dig i planet bredvid läraren. Ni går igenom checklistan, pratar i radion, begär starttillstånd från tornet och ställer upp på banan. När ni fått ”klart starta” från tornet drar ni på gasen och lämnar snart marken under er. Ni flyger ut från Skavstas kontrollzon, fortsätter en bit runt Sörmland och njuter av allt som sinnena kan förnimma. Efter en stund flyger ni in igen till Skavsta och vanligtvis från ett annat håll.

Snart ser du landningsbanan och du kommer höra flygledartornet meddela ”Sigurd Helge Tore, bana 26, klart landa”.

Den landningen glömmer du aldrig! Totalt är ni i luften cirka 45 minuter och du kommer att få styra planet under större delen av flygningen (om du vill), kanske även en del av landningen. När du väl kliver ur planet är ”risken” stor att det första du vill göra är att flyga igen – det vill vi alla som flyger.

Det är inte konstigare att ”köra” flygplanet än att köra bilen, bara lite annorlunda. Känner du dig tveksam inför flygningen kan vi berätta om andra som var flygrädda när de klev i planet, men inte när de klev ur. Du kommer att ha ett stort leende efter flyglektionen och kanske har du också funnit världens bästa hobby.

För bokning av tid kontaktar du Börje Norell, 070-736 0696.

Välkommen!